Flyktingar från Burma behöver din hjälp!

Här kommer en kort list över vad de kommer få hjälp med utav deras behov

 

Vattenbrunn, 1750 Kr
Matpaket, 350 Kr
Toalett, 1500 Kr
Ett Boende som är 26kvm, 5500 Kr

 

Vi har börjat samla in för Burma kampanjen och om du vill stödja oss med hjälpandet så kan du på följande sätt:

SWISH 9001124
PlusGiro 900 112-4
Bankgiro 900-1124

OBS! Skriv i meddelandet vad stödet är för och namnet på givaren (Donator)


Nov
24

Skrivet av: admin den 2017-11-24 03:58:59

Brunnar

Brunnar till Rohingyas

Nordisk Hjälp borrar brunnar till Rohingyas. I lägren i södra Bangladesh befinner sig nu uppemot 2 miljoner Rohingyer på flykt undan den burmesiska regimen. Behovet av rent vatten är enormt. För 1500 kronor borras en brunn i något av lägren.

Till idag har Nordisk Hjälp förmedlat pengar till mer än 50 brunnar.

SWISH 900112-4 eller plusgiro 900 112-4
skriv “brunn” och ert namn (om ni vill ha ett foto av brunnsborrningen) i meddelandefältet.

brunn1


Oct
19

Skrivet av: admin den 2017-10-19 11:14:17

Årsberättelse 2016

2016 var ett intressant och givande år för Nordisk Hjälp. Omsättningen ökade kraftigt, både vad gäller den allmänna insamlingen och vid kampanjer för särskilda insatser. Insamlingen till Madaya och inför Ramadan var större än någonsin tidigare. Antalet faddrar har också fortsatt att öka för tredje året i rad.

Vidare kunde vi starta det första projektet någonsin i Sverige, med stöd av MUCF – ett projekt mot vardagsrasism. Att driva projekt även i Sverige är viktigt för organisationen, då det möjliggör praktisk kompetensutveckling för medarbetare och volontärer.

Nordisk Hjälp är nu medlem i CHS Alliance – en internationell ”accountability”-organisation. Ett medlemskap som kommer gynna oss, både i form av ökad kompetens och i kontakter med myndigheter världen över.

Avslutningsvis vill vi framhålla tillfredsställelsen över att kampanjen för de svältande i Madaya samlade in en så stor summa, och att vi också lyckades få fram hjälpen snabbt och utan att möta några stora problem. De vägar och metoder som brukades ligger nu till grund för kampanjer och hjälp till syriska flyktingar i Syrien och Libanon, som vi planerar att genomföra under 2017.


May
02

Skrivet av: admin den 2017-05-02 02:10:26

2015

Konvoj till Libanon och Syrien 2017

Under februari skickade Nordisk Hjälp och Emmaus Fredriksdal insamlade kläder och medel för att köpa in matpaket till flyktingar i Libanon och Syrien. Konvojen delade ut detta i tre läger i Libanon: Burj Al Barajheh, Eklim Al Kharoub och Ein El Helweh; och for sen vidare till två läger utanför Damaskus: El Yarmouk och Jaramana, för att avsluta i Aleppo. Vi återkommer med mera info när teamet återvänt till Sverige.

IMG_4700IMG_4701

IMG_4710

Ramadan 2016

Våra projekt under ramadan syftar till att hjälpa folk i nöd. Under detta år är det många syriska flyktingfamiljer som behöver din hjälp. Stöd ett av våra projekt under ramadan månad genom att sätta in en gåva på våra 90-konton som granskas av Svensk Insamlingskontroll!

Pengarna går till utsatta familjer i Mellanöstern och hjälpen består av mat och försörjningsstöd.

Olika sätt att hjälpa under ramadan:

  • Zakat al fitr – 75 kronor / person
  • Måltid åt fastande – 75 kronor / dag
  • Måltid åt fastande familj – 300 kronor / dag
  • Matpaket till familj – 300 kronor
  • Försörjning av faderlöst barn – 300 kronor / månad
  • Fortlöpande allmosa (Sadaqa) – 100 kronor

Du kan välja om du vill att vi ska skicka ditt bidrag till Syrien, Irak, Palestina, Egypten, eller Libanon.

SWISH 9001124

Plusgiro: 900 112-4 

Bankgiro: 900-1124

Nordisk Hjälp i Syrien

Tillsammans med Emmaus Fredriksdal och andra svenska organisationer genomför Nordisk Hjälp en kampanj för att hjälpa den krigsdrabbade befolkningen i Syrien. Tidigare i vintras nådde vi som en av de första organisationerna in med mat till de svältande människorna i Madaya. Nu har vi återigen fått igenom en hjälpsändning till den belägrade staden, och även kunnat stödja folket i flyktinglägret El Yarmouk utanför Damaskus med matpaket.

Kampanjen fortsätter och nästa hjälpsändning planeras till strax före Ramadan.

Bidra till Kampanjen du också!

Sätt in din gåva på Swish-nummer: 9001124 eller 1230294777

eller något av våra konton:

pg 900 112-4 eller bg 900-1124

skriv Madaya/Yarmouk i meddelandet

Nordisk Hjälps 2015

Nordisk Hjälp kan se tillbaka på året 2015 med både stolthet och sorg. Glada är vi över de insatser organisationen gjort och våra volontärers uppoffrande arbete, såväl i Libanon och Palestina som i Sverige.  Nordisk Hjälp växer, och har nu egna kontor i Stockholm, Göteborg och i Gaza. Och fadderbarnsverksamheten fortsätter öka i omfattning, under förra året med drygt 15%. Sorg känner vi över det fortsatta och allt värre lidandet i Mellanöstern.

Här följer ett axplock av Nordisk Hjälps aktiviteter under förra året.

I februari skickades den största sortens container fylld med kläder, skor, leksaker och köksgeråd som skänkts av allmänheten, till Libanon. Detta delades sen ut i ett antal flyktingläger i Libanon och Syrien, bl a Ein el Helweh och Yarmuk utanför Damaskus.

Under våren drabbades Gaza av kraftiga översvämningar, vilket ökade misären, i synnerhet för dem som fått sina hem förstörda under kriget 2014. Dricksvatten blev fördärvat och sjukdomar som kolera och tyfus hotade att bryta ut. Nordisk Hjälp köpte in trettio vattenpumpar och lät kontoret i Gaza distribuera dessa där de behövdes mest. Efter att översvämningen upphört används nu pumparna till att förbättra dricksvattentillgången.


May
02

Skrivet av: admin den

Nolltolerans

0_tolerans

dsc_0078_2

Nordisk Hjälp har startat ett projekt mot vardagsrasism, med stöd av MUCF. Projektet syftar till att öka medvetenheten om den rasism som pågår i vardagen, i småsaker, kommentarer, ”skämt”. Vi håller workshops på skolor och föreningar, där vi utgår från ett slags rollspel d

är olika former av vardagsrasism exemplifieras, några frivilliga spelar rollspelet och sen följer en diskussion och frågestund med övriga åhörare. Det handlar om hur man bäst bemöter vardagsrasism.

Projektet genomförs för tillfället i mellersta Sverige, men kan komma att utökas längre fram. (Hör gärna av er om ni är intresserade av att genomföra projektet i Er skola eller förening).

Fotot är taget från en workshop i Hällefors


Oct
28

Skrivet av: admin den 2016-10-28 12:28:51